Hus & hem

Planerar du att bygga en friggebod?

För dem som har planerat bygga en friggebod är nyheterna inte minst sagt glada. Glöm de högst 10 m² maximal yta som gick att bygga när Birgit Friggebo lät avskaffa bygglovsplikten 1979, glöm de max 15 m² som var möjligt att bygga efter 1:a januari 2008, nu gäller det upp till 25 m² för de som vill öka sin boyta och nytta av sin fritid med kvalité.

Jabo med sina 50 år i branschen har täckt detta segment också och erbjuder några friggebodar som är både enkelt att bygga och som tillför komfort och kvalitet.

Friggebodar som Modul, Timrade eller Sektion tillverkas i färdiga moduler vilket tillför flexibilitet i monteringen. I Modul kategorin finns det att välja mellan Tranemo 10, 15 och 18,4 och i dessa paket ingår allt man behöver för att bygga sin friggebod: väggmodulerna, taket, golvet och knytbrädorna. Dörr, fönster och tillbehör gör att välja bland där färg varierar.

Sektion kategorin består av färdigbyggda väggar som underlättar byggandet och som ökar valmöjligheterna. Här finns det att välja mellan Lusthus 10, Rosenlund 15, Smara 15 eller Steps 15 och Toftalyckan 10. En stor fördel blir att kunna komplettera med isolering för ett året-runt hus.
Timrade gruppen består av Campingstuga 15, Ranabo 15, Rånäs 7,8 och Vegby 15 med sina igenkännande knuttimrad stugliknande form. Även här går det att isolera för ett året-runt boende.

Lägenhet Malmö

Vill du byta lägenhet med någon för att få mindre eller större? Då har du absolut kommit till rätt sajt. Hos oss på Lägenhetsbyte har du mycket större chanser att hitta ditt drömboende. Någon där ute vill byta med dig och har samma funderingar som du har och undrar varför det ska vara så svårt att hitta något. När du blir medlem hos oss på Lägenhetsbyte så kan du enkelt lägga in din annons utan att det kostar ”skjortan”. Du väljer enkelt om du vill ha 30 eller 60 dagar och behöver du förnya din annons kan du enkelt göra det via vår sajt. Det enda som krävs för att kunna lägga in en annons är att vara medlem vilket du blir mycket enkelt. Välkommen och lycka till!

Läs mer om lägenhet Malmö.

Isolering Golv

Ska du isolera ditt golv eller dina väggar, har du kommit till rätt ställe då är vi på Isolerproffs är proffs på isolering. Du väljer själv om du vill att vi ska lägga isoleringen till dig eller om du helt enkelt vill lägga den själv. Du kan självklart köpa lösull hos oss och du får hjälp med att räkna ut hur mycket du behöver för att lägga isoleringen på vinden eller ditt golv. Gör vi det åt dig kan du även beställa snickeri jobbet som behövs när man har isolerat. Du kan känna dig trygg tillsammans med vår proffsiga personal som vet vad dom gör. Hos oss har du även mycket förmånliga priser. Välkommen till oss med dina frågor, alla kontaktuppgifter hittar du på vår sajt.

Läs mer om isolering av golv.

Designa ditt eget hus och köp online

A-hus kommer med ett helt koncept när det gäller byggnation av hus. Men detta är inte allt, utan en hel del tilläggstjänster erbjuds till kunden. Dessa tilläggstjänster beställer man i projektrummet och kan vara allt från projektledare, montageledare, t.o.m. försäkringar.

Det kan vara fördelaktigt att vilja ha en projektledare. En sådan projektledare kan hjälpa till med bygglovsprocessen, placering av hus på tomten, assistans med upphandling av entreprenad, produktionskalkyl, produktinformation, kontakt med myndigheter eller bank. Leveransplaneringen görs av projektledaren också.

Vill man ha en villaförsäkring som täcker tiden från det datum avtalet undertecknades fram till ett år efter huset levereras är Länsförsäkringen det optimala valet. En annan option är Gar-Bo Försäkringen där det finns två komponenter i försäkringen: den ena så kallade Färdigställandeskydd som täcker eventuella merkostnader för bytte av entreprenör och den andra delen så kallad Byggfelsförsäkringen som täcker fel som uppstår i byggnation under försäkringstiden och 10 år framåt.

En montageledare är den specialist som ser till att all förberedelser är igång, med allt som kontakt med kranförare, chaufförer, väder- och vindtäthet, inbrottssäkerhet, mm. Allt arbete vid montage av hus sköts av en montageledare.

En fördelaktig möjlighet som offereras kunden är en total entreprenad. Det innebär att A-hus sköter hela byggnationen från bygglov till nyckeln i handen på kunden. Ett val av denna tjänst skulle innebära att kunden väljer Gar-Bos färdigställandeskyddsdelen samt villaförsäkringen från Länsförsäkringen vid beställning och själva beställningen görs hos en projektledare.

A-hus Online – nytt smart sätt att bygga hus

Hitta lägenhet i Stockholm

Lägenheter i Stockholm är inte alltid lätt att få tag i, men tillsammans med oss får du större chans att få ett boende i Stockholm. Hyr din lägenhet i andra hand och ta hjälp av oss. Det är enkelt att lägga in din annons på vår sajt och dessutom gratis att registrera sig. Läs mer