Tuffa jobb kräver tuffa kläder

Hur länge skulle du uppskatta att dina vanliga kläder skulle hålla ihop i ett och samma stycke vid kontinuerlig och intensiv arbetsutövning i industrin, i gruvan, i skogen, längs våra vägar, på bygget, eller i verkstaden? Kan man kanske tänka sig att man kan sträcka det hela till en timme eller två? Kanske lyckas du till och med hålla jeansen intakta upp mot en hel arbetsdag om du är extremt varsam. Men då motverkar det ju samtidigt också del av det som jobbet faktiskt innebär.

Egentligen är det mycket enkelt. Vardagskläder är anpassade för vardag och arbetskläder är anpassade för arbete. Tuffa jobb kräver kläder som tål tuffa tag och annars mycket påfrestande förhållanden, dag in, och dag ut. Detta är en självklarhet för de flesta. Men det är ofta även stor skillnad på arbetskläder och arbetskläder.

Berendsens hemmaplanstillverkade arbetskläder håller en oerhört hög kvalitet och är noggrant anpassade för optimering av funktionalitet och praktisk användning. Berendsens hela sortiment av arbetskläder, för olika ändamål och inriktningar mot olika industriverksamheter och hantverkaryrken, görs av slitstarka och välbeprövade material, och är utrustade med extrapåliggande förstärkningsmaterial på plagg, och delar av plagg, där textilen tenderar att nötas extra mycket.

Man kan eventuellt föreställa sig att det absolut mest slitstarka och hållbara materialet för tillverkning av arbetskläder till exempel kunde vara stål eller plåt, och att en medeltida riddarrustning därför skulle kunna vara att föredra gentemot modifierat textil.

Men hållbarhet är naturligtvis bara en faktor i sammanhanget. Övriga faktorer som är att betrakta som minst lika viktiga som hållbarhet är självfallet en väl anpassad ergonomisk utformning, som därför ger god passform för maximal rörelsefrihet, och därav långsiktig bekvämlighet. Berendsens arbetskläder uppmäts av en mycket gynnsam kombination av dessa faktorer, och mer, för att på det viset kunna tillgodose bästa möjliga plagg.

Bra arbetskläder ska aldrig hota hindra yrkesutövning eller framfart i eventuellt ofördelaktiga miljöer. Bra arbetskläder ska uppfylla en tydlig funktion och bidra till ett bekvämt och tryggt arbete utan att någonsin kännas som om de är i vägen. Bra arbetskläder ska egentligen bara vara som all annan utrustning, likt det mest frekvent nyttjade verktyget; det ska helt enkelt bara funka. Berendsen levererar just detta. För livsmedelsindustrin, för industri och verkstad, för vård och omsorgssektorn, samt för hantverkaren och även för områden med speciella krav, med till exempel flamsäkra skydds- och varselkläder.